0893 639 701 с. Церово, ул. „Иван Асен II“ 12 ou_tserovo@abv.bg

150 години от гибелта на Васил Левски – концерт в чест на патрона на училището

 

На 17 февруари 2023 г. в Училище се проведе концерт, посветен на 150-годишнината от гибелта на Васил Левски, който е патрон на училището. Концертът беше организиран от учителите и учениците от 1. до 7. клас, които подготвиха разнообразна програма, включваща музика, танци, рецитации и сцени от живота на Апостола.

Концертът започна с приветствено слово на директорд на училището – г-жа Ваня Огнянова, в което тя подчерта значението на Васил Левски за българската история и култура. Тя призова учениците да се вдъхновяват от примера на Апостола и да бъдат честни, смели и патриотични.

След това сцената беше предоставена на учениците, които представиха важни моменти от живота и делото на Васил Левски – драматизации на теми  „Заветът на Левски“ и „Разпитът на Левски“. Чрез използвание костюми, реквизити и декорации се докоснахме до атмосферата на духа на възрожденската епоха. Най-малките ученици изпяха и изиграха песни и стихове, посветени на Апостола.

В танцовия блок учениците показаха красиви тематични хореографии, в които бяха вплетени българския флаг, народната музика, култура, както и портрет на Васил Левски. Най-малките ученици също дадоха своя принос към концерта, рецитирайки стихове за Апостола.

Концертът беше един прекрасен начин да се почете паметта на Васил Левски и да се запознаят учениците с неговата личност и дело. Училището благодари на всички участници и организатори за тяхната творческа работа и ентусиазъм.

 
 

18.02.2023 г.

Честит 24-ти май!!!

Отпразнувахме 24-ти май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Най-хубавият български национален празник. 

24.05.2022 г.

Сирни заговезни в училище.

07.03.2022 г

На 7-ми март, по време на часа по Литература в 5 клас, нашето училище отбеляза един от най-веселите и важни български празници – „Сирни заговезни“! Този празник не е само забавление, но и част от нашето културно наследство. На този ден се събираме, за да се забавляваме, пеем и създаваме спомени. Бяха подготвени много интересни и увлекателни дейности, които направиха учебния час още по-специален.

Национален празник 3-ти Март 

Отдадохме заслужена почит към героите, за които свободата на Отечеството бе кауза. Българино, виж своята единствена България, такава, каквато ни я завещаха апостолите на свободата.

2.03.2022 г. 

Честито завършване!

Още една година отлетя…

01.07.2021 г.

24 – ти МАЙ!
Един от най-светлите български празници!

24.05.2021